ул. Луи Айер 62, София 1404, България
+359 2 969 49 49
ruenmasch@ruenmasch.com

Бродировъчни конци и подложни материали

Бродировъчни конци и подложни материали

Основана през 1919 г. във Фрайбург като “Burkhardt & Schmidt Garnfabrik”, фирмата отдавна си създава име на пазара, като производител на висококачествени бродировъчни конци.

През 1975 “Burkhardt & Schmidt Garnfabrik” се преименува на “Madeira” и днес заедно с дъщерните си фирми по целия свят принадлежи към най-големите в бранша.

Продуктите на Madeira са с гарантирано екологично качество, съобразено със стандартите на Европейския съюз и изпълняват всички предписания на текстилния екологичен стандарт Oko-Standard 100.

Висококачествени подложки – Madeira E-ZEE

За постигане на висококачествени бродерии е необходимо да се използва подложен материал с цел укрепване на плата, върху който ще се бродира. За постигане на добър резултат платът и подложката трябва да бъдат изпънати като „барабан“. Изборът на подходяща подложка е строго индивидуален и трябва да бъде съобразен както с плата, така и с дизайна на самата бродерия.

Бродировъчни конци

Бродировъчни конци Вискоза Classic

Вискозните бродировъчни конци CLASSIC са направени от висококачествена изкуствена коприна, даваща силен блясък. Имат изключителна мекота и гъвкавост и това позволява бродиране с висока скорост 1200 бода в минута.

Предлага се в 4 различни дебелини :

 • Madeira Classic No 40 – общо 422 цвята ( 387 – едноцветни, 35 – мултиколор)
 • Madeira Classic No 30

 • Madeira Classic No 60

 • Madeira Classic No 12

Бродировъчни конци от полиестер Polyneon

Намират приложение навсякъде, където се изискват трайност на цветовете и засилено третиране на самите изделия – работно облекло, дънкови изделия (включително подложени на избелване), детско и спортно облекло, хранителната промишленост. Изключително качество при изработка на фирмени знаци, емблеми и рекламни надписи.

Предлага се в 3 различни дебелини:

 • Polyneon No 40 – общо 433 цвята (413 – едноцветни, 20 – мултиколор
 • Polyneon No 60 – 94 цвята
 • Polyneon No 75 – 87 цвята
 •  

Бродировъчни конци от вълна и памук Burmilana

Използват се за създаване на специални ефекти и намират голямо приложение за мъхеста бродерия, както и за плетени изделия. Има добра покривна способност, затова в програмите за машинна бродерия бодовете се редуцират.

Предлага се на конуси 1000 м. с дебелина 12 :

 • Burmilana No 12 – общо 147 цвята 

Burmilana Co

Конците Burmilana Co се предлагат в същата дебелина както и Burmilana No 12, но те са смес от памук и акрил, което ги прави идеални за постигане на свеж и летен ефект.

 • Burmilana Co No 12 – общо 72 цвята 

Всичките цветове са сертифицирани по Oeko-Tex Standartd 100 Class1. Burmilana Co е идеална за декоративни шевове, шанилна бродерия и верижни

Метализирани бродировъчни конци

Метализираните бродировъчни конци тип ламе създават метален блясък или ефект, акцентиращ върху изделията. Наред с класическите златни и сребърни цветове се предлага широка цветова гама, чрез която са възможни всички ефекти на блякък и лъскавина в изделието.

Бродировъчните конци Super Twist намират голямо приложение и при фестониране и изработка на декоративни мотиви на шевни машини.

Специализирани бродировъчни конци

FROSTED MATT – Първият в света действителен матов и цветоустойчив бродировъчен конец, който внася съвършено нов аспект в бродерията.
Неповторимата керамична основа на този конец позволява получаването на наситен и натурален матов тон, който няма нищо общо с известните ни до сега лъскави бродировъчни конци.

Предлага се на конуси 2500м с дебелина No 40

LUNA – светещ в тъмното конец

Конците Luna поглъщат светлината и я излъчват в тъмното. Много подходящ за подчертаване на отделни части от бродерията – облекла за навън, детски облекла, карнавални костюми. Имат устойчивост на пране

MONOLON- прозрачен монофиламентен конец

Технически конци

Електропроводим конец High Conductive threads

HC конеца е специално разработена високоефективна нишка за бродиране.

Представлява полиамид със сребристо покритие и притежава висока електропроводимост. Може да се използва в спортното и работно облекло, здравеопазване, мода, автомобилостроене, пришиване на LED пайети, домашен текстил и много други приложения за интелигентни текстилни приложения.

Fire Fighter огнеустойчиви конци

Конците Fire Fighter не се запалват .Те са огнеустойчиви и термоустойчиви конци, които са крайно необходими за облекла в моторните спортове, работно и предпазно облекло.

Fire Fighter се използва също и за бродерия на седалки и възглавници на самолети и други специални изделия, където безопасността е от съществено значение.

Подложен конец Burmilon

Висококачествени подложни конци, които се предлагат в два цвята – бял и черен.

Подложни материали

Късащи се подложки

 • E-ZEE Cotton soft

Тази подложка се произвежда от 100% рециклиран памук и оставя много меки останки още след първото пране. Отстранява се изключително лесно чрез късане.

 • E-ZEE CMX и SMX

Висококачествени и много стабилни подложки. Процесът на производство на тези подложки им позволява равномерно подреждане и разпределяне на влакната. Затова те са устойчиви и в същото време меки и лесно късащи се.

Режещи подложки

 • E-ZEE WEB

Стабилна, лека  режеща се подложка, идеална за стабилизиране на плетени, трикотажни и тип „пике“ платове.

 • E-ZEE Weblon

Режеща се подложка със специална структура благодарение на която почти не се вижда от лицевата страна.

Обемна подложка Bodybuilder

Перфектно решение за изработване на обемни 3D бродерии.

Водоразтворимо фолио Avalon

Намира приложение при плетива, трикотажни и хавлиени изделия, които са трудни за бродерия. Предлага се в 4 различни дебелини.

Терморазтворимо фолио MadeirAS

Отстранява се напълно чрез топлина. С фолиото MadeirAS можете да постигнете бродерия без никакви остатъци от подложка .Най масово използван при производството на емблеми.

Аксесоари

MSA 1100 временно спрей лепило

Спрей за временно позициониране на апликации и малки детайли.

Предимства :

 • Съдържание – 350г във флакон – повече от най разпространените флакони от 500мл
 • Залепващия ефект трае цял час
 • Цитрусов мирис
 • Отлична цена и икономична употреба

Ножици

Предлагаме ножици с различни форми и размери. Тяхното предимство е точно и прецизно рязане в трудно достъпни зони по време на бродерия и след това.